#TOT CE VREI SA STII DESPRE MINE

15591144_10154225584232939_5486740582489978734_o

Aura Dajbog Dos Aveiro Santos. 27. Mi-am dus veacu’ la Londra, patru ani. Un veac de singuratate, gen. Facultate si Master. PR cu Media si Jurnalism si Televiziune. Ambele la London College of Communication, University of the Arts London. Am dublu Bacalaureat: roman si francez. Ma joc de-a televiziunea. Lucrez la „Next Star”, emisiunea aia cu talente si copii. Io n-am niciun talent. Da’ stiu sa cheltui banii, sa ma fac de ras, sa mananc dulciuri ( urasc dulciurile cu ciocolata), sa pierd vremea si sa ma pun in cap. In concluzie, sunt neinteresanta si cei care m-au cunoscut, pe bune, au murit de plictiseala. P.S: imi place sa ma car prin lume, singura, si sa ma pierd prin multimi. De oameni, nu de animale.

41 de comentarii la „#TOT CE VREI SA STII DESPRE MINE

  1. Ai fost, esti o scumpa si sper ca vei ramane aceeasi persoana extraordinara cu acelasi caracter cu adevarat frumos…te admir foarte mult si desi avem aceeasi varsta pot spune ca esti un exemplu pentru mine.Sper sa ajungi acolo… departe unde iti doresti pentru ca meriti din plin acest lucru.

    Apreciază

  2. Ai 19 ani si un cv de 15 pagini.
    Esti super-culturalizata pt lumea asta dar probabil ca in galati e usor sa prezinti spectacole in cluburi. By the way…cum poti sa scrii asa ceva in cv ??? Deja te crezi persoana publica asa-i?
    Las ca vii tu in Bucuresti, sa vedem…te baga cineva in seama? Sau poate ai atuuri ascunse gen Laura Andresan ca de….si ea tot jurnalista „ERA”.

    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

    Apreciază

  3. Faptul ca mi-ai citit CV-ul spune destule despre tine, Romania, oamenii din Romania.

    Nu cred ca e problema ta personala daca o sa ma bage cineva in seama in Bucuresti sau nu. Eu spun sa-ti gasesti un job, sa-ti faci o prietena, deci SA AI OCUPATIE si sa-i lasi pe altii sa faca absolut tot ce considera.

    In Galati sunt foarte multi oameni de media de calitate. Nu ai niciun drept sa generalizezi, dar… vorba ta( sau, ma rog, nu a ta):”Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.

    Si apropo, blog-ul meu nu e public, e blog-ul meu si atat. Nu te-a invitat nimeni sa intri pe el sau sa comentezi ceva aici.

    Apreciază

  4. Nu trebuie sa te cobori la nivelul unor frustrati gen „Dymakys”.. Am citit cate ceva din cele scrise de tine si mi-au placut. Ai talent si vointa; asta e tot ce conteaza. Mi-ar fi placut sa am o amiCA CA tine. 🙂 Bravo tie! Iti urez multa sanatate si succes in indeplinirea telului!

    Apreciază

  5. „Si apropo, blog-ul meu nu e public, e blog-ul meu si atat. Nu te-a invitat nimeni sa intri pe el sau sa comentezi ceva aici.”

    ok hai sa ne intelegem domnisoara.cultura e cultura dar blogul tau e public.internetul e public.nu trebuie sa dai invitatii pe blog-ul tau altfel dai intr-o caracteristica specifica celor ce o fac.

    BLOGUL TAU E PUBLIC.si chiar daca nu iti dai seama nici macar nu iti apartine.apartine wordpress.com,impreuna cu toate blogurile celorlalti ca tine.

    felicitari pentru articole.felicitari pentru ce ai realizat si vei realiza.

    dar adu-ti aminte ca mandria este pacatul primordial.si spun asta pentru ca te cunosc din liceu si vad ca ai ramas la fel.

    nu mai fi mandra si cu nasucul pe sus si intelege ca internetul e un loc periculos unde stau la panda multe „lighioane”,si uneori cand postezi ineptii de genul celor de mai sus va veni cineva ca mine care sa iti dea peste nas.

    scuza-mi PH-ul ridicat si „keep up the GOOD work”.
    dar vezi sa nu „keep-i” si accentul britanic si sa-ti uiti limba.

    p.s. vezi ce se intampla cand vorbesti prostii?

    Apreciază

  6. Cred ca multi dintre cei care ma cunosc cu adevarat stiu ca nu sunt deloc cu nasul pe sus. N-am fost niciodata!

    Sunt curioasa cine esti. Cred ca ar fi fost ok sa te semnezi. Cunosc foarte multi oameni in Cuza.

    Neah, nu se pune problema de accent britanica, multumesc frumos pentru aprecieri si sper sa ne auzim curand. Am inteles si mesajul mai putin pozitiv:). Totusi, spune-mi, te rog cine esti.Mi-ar face placere sa tinem legatura!

    Apreciază

  7. 1.nu suntem pe vre-un irc chat server sa-mi ceri „asl”.
    2.iti garantez ca te cunosc cu adevarat….
    3.faptul ca la tot pasul spui ca te consideri neglijabila,modesta,uneori proasta,si le spui cu gurita ta celor ce te asculta demonstreaza contrariul.

    cand te-am cunoscut eu pe tine ai inceput cu „stii eu ma consider o persoana neglijabila si modesta…”.asta chiar daca te-am intrebat cum te cheama.

    o persoana modesta nu se lauda ca e asa.

    nu ma intelege gresit.n-am nimic cu munca ta.n-am nimic cu ceea ce scrii tu,cum n-am nici cu nenea ala care e nemuritor si rece la fiecare 15 ianuarie.ce daca a luat sifilis de la bagaboante??ce daca a murit de sifilis?(lucru care dealtfel nu este prezent in niciun manual de limba si literatura romana pt ca suntem primii la ipocrizie…)

    asa ca nu cauta sa afli cine sunt eu.cauta i schimb sa nu iei „sifilis” in viata de zi cu zi.caci la fel ca boala respectiva,”sifilis”-ul despre care scriu se trateaza foarte greu.

    Apreciază

  8. Felicitari Aura, pentreu articole..in general.
    Cam ciudatei cititorii de mai sus..mi-e si fric sa comentez..sa nu intru in acceasi „oala”.
    Succescu blogul si Explorer-ul. Astea-s locurile unde te gasesc.
    Mai scrii si-n alta parte?

    Apreciază

    • Eu trebuie sa spun „Felicitari” pentru proiectul „Din si despre Galati”! E un demers admirabil care merita tot respectul galatenilor si romanilor, in general! Ah, nu-mi vine sa cred ca nu il am in blogroll! Nu-i nimic, rezolv si asta in cateva secunde!
      Totodata, multumesc foarte mult pentru promovare! Si din partea celor de la Explore*.

      Din pacate ( sau din fericire:) ), majoritatea oamenilor care intra si comenteaza pe blog-ul meu sunt cei care ma urasc sau cei care nu au nimic personal cu mine dar au ceva impotriva a ceea ce scriu. Un om activ, asa cum esti tu, nu poate intra in aceeasi oala cu oameni care nu construiesc nimic dar demoleaza prin cuvinte tot ce au construit altii in ani grei de munca.

      Sunt magulita ca citesti blog-ul meu, articolele nu sunt extraordinare, ador sa fac interviuri si mi-e tare dor de unul. Din pacate, aici e mai complicat:).
      In momentul de fata, scriu doar la Explore*. La „Viata Libera” semnam, in mare parte, interviuri. Acum nu am cum sa fac asta, oricat mi-as dori.

      Mi-ar placea sa aflu mai multe despre tine si cei care lucreaza la blog-ul „Din si despre Galati”! Felicitari din tot sufletul!

      Apreciază

  9. Hi. Imi place ce scrii pe site. Si eu ma indrept spre o facultate in Anglia si vreau cateva informatii. Ai vrea sa-mi dai un mail si am sa-ti scriu ce vreau sa stiu? Am lasat mailul. Mersi si good luck! 😀

    Apreciază

  10. „Eu spun sa-ti gasesti un job, sa-ti faci o prietena, deci SA AI OCUPATIE si sa-i lasi pe altii sa faca absolut tot ce considera.”

    te crezi tu in masura sa dai sfaturi???????????
    stii cumva cine sunt ca sa imi scrii cele de mai sus sau chiar nu iti dai seama cat de mucea esti pe langa mine?

    Daca ti-am zis ce ti-am zis mai inainte poate am ceva experienta….te-ai gandit si la asta inainte sa postezi? Nu cred!

    Si… daca nu m-am facut inteles…sa stii ca-s cu muuult mai departe de sfaturile tale da tu tre sa mai cresti…ca sa intelegi anumite chestii….Miss Martisor

    Succesuri!!!

    Apreciază

  11. Impresionant si lung CV-ul 🙂
    Ai cu ce te lauda , de aceea unele persoane probabil se simt oarecum inferioare si scriu diferite lucruri numai sa se simta interesanti ..asa ca nu ii lua in seama pe cei rautaciosi …
    Bafta in continuare !

    Apreciază

    • Buna Kristina!

      Multumesc mult pentru observatii. E foarte dragut din partea ta! CV-ul nu e lung ori… nu e chiar impresionant. Insa am considerat ca e important sa justific cumva prezenta blog-ului. Adica, nu cred ca as fi avut blog daca nu m-ar fi pasionat domeniul media si nu as fi considerat ca am ceva de spus.
      Hmm, oamenii sunt asa cum sunt. Intotdeauna vor avea ceva de comentat, indiferent de situatie.

      Te pup si iti doresc o vara incendiara!

      Apreciază

  12. Am intrat la CV sa vad ce legatura ai cu fotografia, de ce sunt ele misto, simple si „corecte”, daca pot sa zic si asta despre ele. Acu’ m-am lamurit……multa bafta, sper sa vad si mai bune pe viitor…ai cateva gen reportaj f bune 😉

    Apreciază

  13. Aura, te rog sa nu iei in nume de rau ceea ce vreau sa-ti spun. In parte, sunt de acord cu ai tai „critici”. Intr-un CV (by the way, traiesti in mediu anglofon, deci e resume) nu au ce cauta „miss martisor”, concursuri de hip-hop sau serbari de Craciun…Un jurnalist profesionist, asa cum vei fi tu peste putin timp, nu-si poate permite asemenea GAFE in CV. Renunta, de asemenea, la expresia „problema ta personala”- chiar daca ai folosit-o in mod licentios, te loveste mai mult decat iti poti inchipui. Mult succes!
    Din Toronto, Canada, o colega de breasla

    Apreciază

    • Buna Roxana!

      Multumesc frumos pentru mesaj si pentru sfaturi! Stiu ca unele chestii din Cv-ul meu nu suna atat de pompos precum ar trebui insa… pentru mine sunt niste realizari, poate nu numai de natura profesionala! Blog-ul meu nu este unul formal iar eu nu sunt un viitor jurnalist. Inca mai cochetez cu ideea insa am ceva mai multe planuri, in domeniu.

      Inca o data, iti multumesc pentru mesaj, apreciez foarte mult parerile obiective si voi tine cont de ele, fara indoiala! Spune-mi, te rog, mai multe despre tine!Lucrezi ca jurnalist in Canada?! Da-mi amanunte, suna extrem de interesant!

      Toate cele bune!

      Apreciază

  14. Să precizezi în CV că ai luat o menţiune la o olimpiadă din clasa a… VII-a sau a VIII-a sau în ce clasă erai… e total deplasat. Atât pentru că vorbim de un lucru mărunt cât şi de locul câştigat. Ai văzut Meet the Fockers? Cam aşa şi tu… te lauzi cu medaliile pentru locul 10. Sau altfel zis, ai câştigat pe ultimul loc. 🙂

    Apreciază

  15. Eşti agresivă într-un mod stupid şi copilăresc. Eu doar ţi-am pus problema aşa cum se interpretează, ca să vezi şi tu ce părere au cei ce-l citesc. Cât despre ignorat, nu am să fac asta. O să fiu la fel de prietenos, iar tu nici nu ai să ştii. 🙂

    Apreciază

  16. Aura…impresionant CV. Mai mult prin cantitate, dar nu asta e problema, sunt convins ca ai muncit f mult ca sa aiba aceasta „forma” si cel putin pentru asta esti de apreciat. Dar voiam sa te intreb 2 lucruri:
    1. a meritat atata munca? (in afara de „a fost o perioada/experienta frumoasa”)concrect!
    2. nu stiu ce contact ai avut tu cu presa mai…citita (ca sa zic asa) ca presa culturala e cam frectie la picior de lemn, la noi, dar ce parere ai tu despre media din Romania, sau din Galati ?

    Apreciază

    • Salut!

      In primul rand, tin sa depreciez ce spui tu vis-a-vis de cantitate si nu calitate! Eu cred ca lucrurile pe care le-am facut au fost de calitate si imi pare rau ca pui o eticheta fara sa analizezi situatia! Cred ca am facut tot ce a fost cu putinta, tinand cont de faptul ca am locuit in Galati. Si crede-ma, am cunoscut oameni incredibil de inteligenti si talentati in materie de MEDIA, da, in GALATI! A se vedea Angela Ribinciuc! Ii mentionez si pe cei de la Explore,totodata, mentionez doua posturi de televiziune foarte importante in Galati, cu profesionisti care din pacate, nu au aportul financiar necesar pentru a se dezvolta!

      Sa spui despre CV-ul meu ca este impresionant prin cantitate si nu prin calitate e ca si cum ai spune ca un muncitor de la ECOSAL e mai putin pregatit decat un angajat de la Microsoft. Da, e mentalitatea romaneasca! Pentru ca la noi trebuie sa fii doctor sau avocat sa fii respectat, sau eventual, sa fii PIMP si sa ai multi bani. Nu conteaza cat de bine iti faci meseria, important este sa ai un milion de diplome, toate cu initialele HARVARD, OXFORD si cine stie ce alte BRAND-uri de genul. Si sa-ti spun un secret… astea nu te ajuta daca nu esti pasionat de ceea ce faci! Am cunoscut oameni extraordinar de inteligenti si buni in meseria lor care nu au job-uri un domenii elevate dar pe care ii respecti, adori si apreciezi pentru ca-si fac bine meseria!

      Sa-ti raspund la intrebari! 1. Atata munca… daca spui ca e cantitate inainte de calitate, inseamna ca munca mea iti pare in zadar deci nu pot sa-ti raspund, tinand cont de tonul intrebarii. Nu tine de merit, tine de pasiune si tine de norocul pe care l-am avut sa cunosc oamenii pe care i-am cunoscut si sa lucrez cu cele mai importante trusturi de Media din Galati. Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru omenire. Cu alte cuvinte, pentru mine a fost o experienta incredibila, genul de experienta pe care multi oameni de varsta mea nu au avut-o. Nici calitativ si nici cantitativ. Nu am muncit enorm, pur si simplu mi-a placut ceea ce fac si am tinut in mod deosebit sa merg pe drumul asta. Si inca mai tin. Si sper ca intr-o zi sa reusesc sa fac ceea ce-mi place. Si calitativ si cantitativ!

      2. Presa mai citita, presa culturala. Nu exista asa ceva! Eu nu am fost niciodata de acord cu ideea ca presa= cultura! NU! Presa te informeaza si cam atat. Da, noi suntem un popor subiectiv. Si nu numai noi. Omul e ,prin natura, subiectiv. Dar ideea asta inoculata de invatamant cum ca presa si media , in general, trebuie sa te educe, e probabil un subiect de eseul de clasa a V-a, a VIa. Am avut un profesor extraordinar in scoala generala. Dar un profesor care m-a invatat ca Media ne educa si ca tot ce-i la tv acum e gresit! NU! Presa nu te educa si tot ce-i la tv si in ziare e ceea ce publicul vrea sa cumpere si sa „manance”. Exista TVR Cultural! De ce oare 0.1% din populatia Romaniei il urmareste?! Pentru ca e un program de nisa si pentru ca nu e musai sa fii cititor de Freud sa reusesti in viata. Ar fi ideal ca oamenii de succes sa aibe si cultura! Evident! Insa asta se intampla numai intr-o lume ideala, nu in lumea in care traim! Si repet, nu e o chestie romaneasca, e o chestie universala. Locuiesc la Londra de aproape trei ani. In Romania nu am vazut la fel de multe tabloide, la fel de mult subiectivism si la fel de multa Media de proasta calitate. La noi cateva milioane de oameni urmaresc emisiuni de genul „Dansez pentru tine”. In Anglia, 99% din populatie urmareste X-Factor si Big Brother. Si nu numai asta. Dar participantii emisiunilor astora, oameni de cea mai joasa speta, ajung peste noapte superstaruri, au agenti si castiga milioane, unii chiar si post mortem. Vezi Jade Goded.

      Contactul meu cu presa… Am avut norocul sa cunosc oameni talentati in domeniu,oameni pasionati de ceea ce fac!Oameni care pot urca si cobora la orice nivel fara sa se proclame intelectuali, oameni capabili sa scrie pentru tot omul, nu numai pentru nisa aia care se crede superioara doar pentru ca citeste Nietszche. Media din Romania e oglinda a ceea ce suntem noi ca popor. Presa din Galati e oglinda a ceea ce suntem noi ca galateni. Atunci cand CanCan si Libertatea vor fi cele mai putin ziare din Romania, si atunci cand presa culturala va fi la cautare dar nu se va gasi pe toate drumurile, vom avea tot dreptul sa ne plangem. Pana atunci, cred ca meritam ce primim si primim ce meritam!

      Apreciază

      • 🙂
        ce reactie virulenta…
        imi pare rau ca te-ai simtit asa jignita, departe de mine acest gand, ai si interpretat putin gresit afirmatiile mele (pe care le pot argumenta, daca vrei), dar acum sa o lasam asa..

        legat de raspunsul numarul 2, ai inteles gresit. e si vina mea, nu am pus o virgula. nu am spus ca presa mai citita e cea culturala, ci dimpotriva.

        presa nu te informeaza si cam atat. mass media formeaza opinii si ”educa”, nu neaparat in sensul propriu, iar jurnalistii se supun unei politici editoriale (adica interesele patronului) de aici si subiectivismul de care spui tu. jurnalistii ar trebui sa scrie liber, dar din pacate sunt ff putini care fac asta (sau deloc). si nu doar in romania. si nu de ieri, de azi -> http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok&feature=related
        oamenii au ajuns sa priveasca la o cutie cu imagini si sunet (TV-ul) si sa creada ca tot ce se spune acolo e adevarul suprem, fara sa mai treaca prin filtrul gandirii, informatiile. daca te uiti la niste sondaje sa vezi cati romani au incredere in ceea ce se prezinta la Tv, ai sa vezi niste procente ametitoare…

        cat despre cele doua posturi tv din galati cu care ai avut contact, banuiesc ca te referi la cel al lui Negoita, care recruteaza studenti de pe bancile scolii, ii baga in practica si ii angajeaza la ETV pe salarii de nimic. singurul lucru bun pe care-l face e ca le da o sansa tinerilor sa capete ceva experienta, dar despre profesionalism nu poti vorbi la nivelul asta. mai sunt si oameni mai vechi acolo, dar ma abtin. sau poate te referi la televiziunea de partid a PSD-ului si a lui Paslaru (sa fim seriosi !)

        jurnalisti buni, cu coloana vertebrala, in galati, sunt ff putini, ii numeri pe degete! (poate chiar de la o mana)

        si ca sa nu mai zici ca sunt total in dezacord cu ce spui tu:
        ”Pentru ca la noi trebuie sa fii doctor sau avocat sa fii respectat, sau eventual, sa fii PIMP si sa ai multi bani.” – afirmatia e partial adevarata
        ”Am cunoscut oameni extraordinar de inteligenti si buni in meseria lor care nu au job-uri un domenii elevate dar pe care ii respecti, adori si apreciezi pentru ca-si fac bine meseria!” – subscriu

        Apreciază

      • Nu am avut niciun fel de reactie, doar ca mi-au venit in minte cateva intrebari atunci cand am citit comentariul tau!

        Sunt de acord cu faptul ca in Galati sunt cativa jurnalisti cu adevarat talentati ( depinde de domeniul unde activeaza-radio, tv, presa scrisa) pe care eu ii respect si cu care cred ca am avut ocazia sa colaborez si de la care am avut sansa sa invat cat se poate de multe!

        Posturile de televiziune cu care am colaborat si cu care am avut legatura au fost TV Galati si Pro Tv Galati.

        Cat despre romanii care se uita la tv si nu gandesc… trist dar cred ca-si merita soarta! Oamenii aia probabil n-au citit o carte in viata lor ! E ca si cum ai spune, ala mi-a vandut rahat turcesc la pret de caviar. Bine, bine, el ti-a facut oferta si ti-a spus pretul. Tu de ce ai acceptat?! Sunt putin cam prea satula de ideea asta cum ca, vai oamenii sunt prostiti cu televizorul! Nu, oamenii vor sa vada asta, raspunde-mi la o intrebare: Cine-i Eugenia Voda?!

        Apreciază

  17. de oameni ca tine e nevoie ca romania sa se schimbe

    sper sa ai curajul si puterea de a reveni acasa, de incerca ceva, mai ales ca ai fi in domeniul cu cea mai mare influenta pt opinia publica

    succes mai departe

    Apreciază

Lasă un comentariu