De ce „Hell’s Kitchen” e, totusi, mai tare decat „Masterchef”?

Nu stiu daca se mai scriu recenzii despre emisiuni TV. Stiu ca se scriau in TV Mania. Da’ asta cand eram eu in scoala generala si mai aruncam un ochi in revista aia. Acum nu stiu cine-o mai citeste si nici cine mai scrie pe-acolo.Nici nu cred ca mai conteaza. Astazi, rating-urile-s alea care definesc “calitatea” unei emisiuni de televiziune. Pe sistemu’ “Prosti da’ multi”. Ca nu doar in politica se practica.

Revenind la oile noastre, sau cotletele de berbecut din bucataria emisiunilor sus-mentionate, am ajuns la concluzia ca show-urile culinare nu mai sunt in trend. Raman la parerea ca publicul roman se plictiseste repede. D-aia si pofta nebuna de scandal, rating-urile uriaste la emisiunile tabloid, actiune, reactiune si totu’ pe bune, ca sa citez un prieten. PRO-ul insista, totusi, sa serveasca aceeasi portie de Masterchef, ambalata la fel, cu alti jurati dar c-o productie extrem de proasta. Un spectator de rand nu-si da seama ce lipseste-n emisiune. Si-o da pe aia cu “juratii-s de vina” sau “concurentii sunt praf”. De fapt, productia-n sine are mari lacune. Se vede lipsa Monei Segall ( fostul producator mutat disciplinar la Antena 1)si-a unei echipe tehnice care stie ce face. Montajul e execrabil,un sir de imagini puse cap la cap doar ca sa aiba sens, legate-n graba si c-o lipsa crasa de interes iar emisiunea-n sine e un dezastru, la fel de inspida, inodora si incolora ca apa minerala plata pe care-o promoveaza cu devotament de cinci sezoane-ncoace. Juratii n-au fost promovati o secunda ( si-aici se vede lipsa echipei de la Marketing si PR, concediata-n Martie de mai marii postului pentru a reduce, cica, niste costuri), n-au pic de credibilitate si prestanta ( imaginea conteaza-n televiziune si, cu parere de rau, nu-mi face placere sa admir dantura doamnei jurat in timp ce gusta preparatele, machiajul i-ar putea fi retusat din cand in cand iar rochia aia neagra prin care se vad urmele lenjeriei intime cu scop de stretching n-ar flata-o nici pe Adriana Lima) si, clar, nu par sa faca parte din serialu’ ajuns, din pacate, la sezonu’ 5.

Cu “Hell’s Kitchen” lucrurile stau altfel. Nu neaparat in sensu’ bun. Daca echipa de la MasterChef nu da semne ca s-ar stradui prea tare, astia de la Hell’s parca-s “too much”. Dar tehnic vorbind, show-ul e impecabil. E drept, si conceptu’ e ofertant. Se vede ca echipa de productie-i beton, aceeasi care, nu demult, producea si MasterChef-u’, juratii sunt cei care-au adus succesul emisiunilor culinare la noi iar concurentii sunt perfect alesi pentru ce-si doreste, de fapt, show-ul sa promoveze: balacareala ieftina, pumni si palme, circ si scandal, un fel de “Un show pacatos in bucatarie”sau “Acces Direct Din Cuptor”. Florin Dumitrescu, Chef Florin Dumitrescu ar putea, cu brio, sa-i tina locu’ lui Capatos noaptea sau Simonei Gherghe ziua. Daca ma gandesc mai bine, cre’ ca l-ar intrece pe Dan Negru la tipat. Scarlatescu si cu Bontea-s asistente pacatoase. E greu sa-ntelegi rolu’ lor in emisiune da’ parca fara ei ar fi, totusi, pustiu.

Acestea fiind zise, ambele emisiuni mi se par un esec. Prima nu mai are stralucirea de-altadata iar cealalta urla si tipa ca vrea rating. Preconizez ca MasterChef-u’ dispare dupa sezonu’ asta iar Hell’s Kitchen o sa arda si el in flacari, cu tot cu sumele fabuloase investite-n circul lor de rahat. Hai Pofta buna!

tapo3

Foto: Aura Dajbog

Locatie: Tapo by Chef Florin Dumitrescu

P.S: Imi ploua-n gura cand ma gandesc la cat de incredibil de bun a fost desertu’ ala! Fuck these shows, go eat @Tapo!


One thought on “De ce „Hell’s Kitchen” e, totusi, mai tare decat „Masterchef”?

  1. Ma uit la emisiunile de bucatarie de pe DigiLife, de pilda, sau de pe TV5, si-mi vine sa particip si io la Masterchef si Hell’s Kitchen (stiam de numele asta din jocul Alone In The Dark 2… nimic comun intre cele doua, doar ca asta din urma face toti banii), numai ca sa-i vad pe „chefii” aia cum turbeaza si isi baga cutitele in burdihane, precum odinioara uriasul din poveste. Poporul asta se cancanizeaza pe zi ce trece. Si când te gândesti ca majoritatea populatiei nu-si permite sa puna peste sau carne pe masa sau, daca-si permite totusi, carnea aia este ori cu antibiotice ori cu trichineloza, sa nu-ti vina sa-i tai bucati pe imbecilii astia care de buna seama ca au studiat bucataria intr-o satra ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s